De tuin is een belangrijk onderdeel van je woning. Vooral ‘s zomers brengen de meeste mensen veel tijd door in de tuin. Bovendien kijk je iedere dag tegen je tuin aan. Vandaar dat we ook een artikel hebben besteed aan het opknappen van de tuin. Is jouw tuin ook wel aan een opknapbeurt toe? Hieronder lees je hoe jij je tuin een compleet nieuwe uitstraling kunt geven!

Maak gebruik van muurblokken

Met een paar leuke muurtjes ziet jouw tuin er al compleet anders uit. Zo kun je de muurtjes bijvoorbeeld gebruiken om bloembakken van te metselen. Met losse stenen een muurtje metselen kan echt een uitdaging zijn. Wil je zelf een muurtje in elkaar zetten? Maak dan gebruik van muurblokken. Muurblokken bestaan niet uit losse stenen, maar zijn een geheel. Natuurlijk moet je de muurblokken nog wel aan elkaar metselen, maar het scheelt je een hoop werk. Met muurblokken ontstaat er dus een stevige constructie, zelfs wanneer je zelf weinig tot geen ervaring hebt met metselwerk. 

Kies voor de juiste planten

Ook door middel van planten kun je jouw tuin een compleet andere uitstraling geven. Planten hebben echter ook onderhoud nodig. Kies daarom ook voor planten waarvan je weet hoe je deze moet onderhouden. Het is geen slecht idee om je even in de verschillende plantensoorten te verdiepen. Er zijn ook planten die je ‘s winters bijvoorbeeld binnenshuis moet plaatsen, omdat ze niet winterhard zijn. 

Gras, kunstgras of bestrating?

Ook gras, kunstgras en bestrating kunnen net als muurblokken een enorme invloed op de tuin hebben. Gras heeft veel voordelen, maar moet ook regelmatig gemaaid worden. Bovendien heeft gras ook water nodig en kunnen er bijvoorbeeld gaten in het gras staan. Wil je een onderhoudsvriendelijke tuin creëren, dan kun je dus het best voor kunstgras of bestrating kiezen. Vooral een combinatie van kunstgras en bestrating kan een zeer goede manier zijn om de tuin een flinke boost te geven.

Het resultaat

Met een mooi muurtje, nieuwe bestrating en prachtige planten ziet je tuin er compleet anders uit. Nu heb je weer een tuin waar je trots op kunt zijn. Je kunt de tuin vervolgens helemaal compleet maken met behulp van lichtspotjes en een mooie tuinset.