Het schoonmaken van je houten vloer is geen een-en-klare zaak. Van regen, modder, sneeuw en zout tot bladeren en vuil. Ook veranderingen in het seizoen is een factor die je houten vloer dof kunnen maken. Het vergt slechts een kleine inspanning om houten vloeren te onderhouden en ze er geweldig uit te laten zien, te beginnen met het krijgen van een schoonmaak- en onderhoudsroutine. Verzorg je houten vloer met deze tips.

Stof dagelijks af

Dit is een van de meest onderschatte en gemakkelijke stappen in het proces. Stof dagelijks af om stof en vuil van de vloer te houden. Dit voorkomt krassen en verlengt de schoonheid en levensduur van je vloer. Dagelijks afstoffen zal ook allergenen in huis aanzienlijk verminderen. Vegen is niet de beste methode om houten vloeren schoon te maken, omdat het stof zich over de vloer en in de lucht verspreidt. Als je er toch voor kiest om te vegen, gebruik dan een bezem met schuine zachte borstelharen en veeg met de nerf mee.

Polijsten

Polijsten helpt om de levensduur van je houten vloer te verlengen en geeft glans. Stof of veeg de vloer voor het polijsten om losse resten te verwijderen. Je kunt ook stofzuigen om er zeker van te zijn dat je al het vuil en stof opneemt. Gebruik elke twee tot drie maanden oplosmiddelen op waterbasis om de glans te herstellen. Deze poetsmiddelen laten geen residu achter en geven geen schadelijke toxines af, maar ze voorkomen wel dat je vloer te veel wordt gereinigd en gestript. Duurzame oplosmiddelen op basis van urethaan hebben een snelle droogtijd, geen wasachtige ophoping en een beschermende slijtlaag om microkrasjes op te vullen en het uiterlijk van de vloer te egaliseren.

Schuren

Als je houten vloer al zodanig is beschadigd, is schuren dé manier om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Laat je parket schuren in Amsterdam en krijg binnen 1 dag je mooie vloer terug.