Wanneer je al een lange periode in je huis woont, dan zul je ongetwijfeld wel eens een verstopping meegemaakt hebben. Denk hier aan een verstopte doucheput of een verstopte gootsteen. Deze verstoppingen zijn vaak makkelijk te verhelpen. Maar in sommige gevallen zit het probleem veel dieper en kan een verstopping niet zomaar opgelost worden. Maak kennis met onze tips om er een te voorkomen en wat je moet doen als er toch sprake is van een rioolverstopping.

Een verstopping voorkomen

Het belangrijkste doel is om te voorkomen dat er een verstopping plaats vindt. Kleine verstoppingen keer op keer kunnen er uiteindelijk tot leiden dat er verderop in de leiding een grote verstopping plaatsvindt. Een verstopte riolering wil je echt voorkomen. Wat dit betekent simpelweg dat al het rioolwater weer terug omhoog kan komen. En je kunt je vast voorstellen hoe ernstig deze zaak is. Daarom is het belangrijk om niet zomaar alles door de afvoer te gooien. Een eerste stap is het plaatsen van afvoerfilters. Zo wordt grotendeel van je afval gefilterd en kun je deze filters weer netjes legen boven de prullenbak.

Een verstopping verhelpen

Ondanks het gebruiken van afvoerfilters zal er altijd wat afval in de afvoer terecht komen. Op de lange termijn kan ook dit een ophoping veroorzaken. We raden aan om na het afspoelen van de borden en het weggooien van het afval de kraan met heet water aan te laten staan voor paar minuten. Het warme water doet gestolde viezigheid smelten en het zorgt ervoor dat dit goed doorstroomt. Zo voorkom je dat er laagje voor laagje een ophoping ontstaat. Het gebruik van afvoerreinigers helpt hier ook bij. Let goed op voor de aankoop. Je kunt namelijk niet elk schoonmaakmiddel zo door de afvoer gooien. Zo kunnen bepaalde chemicaliën juist de leidingen aantasten. Let dus goed op welk afvoermiddel je moet gebruiken en haal dit zo snel mogelijk in huis.

Wanneer het te laat is

Vaak als het te laat is schakelen we pas hulp in. Wanneer je hulp in nood nodig hebt ben je dus niet de enige! Je wilt het liever voorkomen, maar je hebt het heel erg nodig als er toch een rioolverstopping toch voorkomt. Schakel daarom de beste de beste loodgieter uit Amsterdam in om jouw rioolverstoppingen op te komen lossen. Ze zijn snel ter plekke en lossen elk rioolprobleem snel en adequaat op.