Jaarlijks wordt er huiszwam bij mensen thuis ontdekt en dit is een bericht dat je liever niet krijgt, omdat dit betekent dat er een behoorlijke operatie moet plaatsvinden in je woning om deze weer helemaal bewoonbaar te maken. Het is een bijzondere vervelende indringer die huiszwam. We gaan er in deze blog meer over vertellen, zodat je weet wat je moet doen als er huiszwam in je woning binnengedrongen is 

Door je toevlucht te nemen tot bescon zwambestrijding, zul je zien dat de infectie snel en vakkundig wordt aangepakt. 

Wat doet huiszwam?

Wanneer we kijken naar de verwoestende aspecten van huis, want dan kunnen we alleen maar concluderen dat huiszwam en houtsloper is die de houten structuur van je woning aanvreet. Je kunt ze zien op de muur en het ziet er echt verschrikkelijk uit. Nog erger is het dat je echt een expert nodig hebt om deze zwam uit je woning te krijgen, want eenmaal binnen laat hij zich niet snel verwijderen. We raden je aan om bij een huiszwaminfectie contact op te nemen met bescon.nl. Dit zijn de experts die je kunnen helpen op een vakkundige manier huiszwam weg te krijgen.

Hoe gaat een huiszwam verwijdering in zijn werk?

Huiszwam is een organisme dat het hout in de woning aanvreet en hierdoor de woningstructuur verzwakt. Het is zaak dat deze zwam helemaal verwijderd wordt op een specialistische manier, compleet met chemicaliën en het uitgraven van de kruipruimte onder de houten vloer. Wanneer je deze zaken niet goed doet, dan komt de zwam gewoon weer terug. 

In de praktijk is het vaak zo, dat de vloer eruit moet en dat inderdaad de kruipruimte uitgraven wordt. Gelukkig weten experts precies wat ze doen en daardoor is de operatie ook een stuk sneller en succesvoller klaar dan wanneer je bijvoorbeeld zelf gaat rommelen met methoden om de huiszwam uit je woning te verwijderen. Onze tips is dus: laat het alsjeblieft door een expert doen. Dan ziet je zeker goed.