De ramen van je woning blijven maar viezer worden. Helaas ook na elke schoonmaak. Omdat deze klus om de zoveel tijd herhaald moet worden, hebben we de beste schoonmaaktips voor ramen op een rij gezet. Hoe bespaar je tijd en hoe maak je ze op een efficiënte manier schoon? Daarbij kijken we ook naar de juiste materialen. Lees dus snel verder en ontdek hoe je het beste alle ramen van je woning kan schoonmaken.

Schoonmaakhulpmiddelen

Met het schoonmaken van alle ramen ben je afhankelijk van je schoonmaakspullen. Zo zijn er veel schoonmaakspullen verkrijgbaar die het schoonmaken een stuk makkelijker maken. Een voorbeeld hiervan is een magnetische ramenlapper. Ze zijn ook handig bij bijvoorbeeld vissenkommen. Een raam waar je aan de buitenkant niet makkelijk bij kan, kan je via de binnenkant besturen door middel van magneten. Zo boen je zowel de binnen- als buitenkant, ideaal toch?

Verminder kans op vuile ramen

Het vuil wat zich vestigt aan de binnenkant van de ramen is ook vaak afkomstig van buiten. Het vuil waait namelijk zo naar binnen en klemt zich dan aan de binnenkant vast. Een oplossing hiervoor is door gebruik te maken van raamhorren. Deze kun je om de zoveel tijd eruit halen en buiten afspoelen. Een handige manier om het vuil in de lucht zoveel mogelijk buiten te houden.

Geef de schoonmaak uit handen

Wanneer je dit klusje toch niet zit zitten, schakel dan de ervaren glazenwasser Amsterdam West in om bij jou thuis de ramen te komen schoonmaken. Zo hebben ze alle benodigde materialen in huis om de ramen van jouw woning van een goede schoonmaak te voorzien. Geen stress meer of zorgen over het dakraam op zolder. Ontdek de mogelijkheden door een afspraak te maken via glazen-wassers.nl.

Elektrische schoonmaken

Wanneer je beschikt over het budget, dan raden we aan om te kijken naar elektrische ramenlappers. Hier zijn verschillende modellen voor te verkrijgen. Zo zijn er apparaten te verkrijgen die werken door middel van magneten of door middel van een vacuümpomp. Ontdek het voor jezelf en zeg voorgoed gedag naar al die keren dat je moet gaan ramenlappen.