Zodra de warme maanden er weer aan komen, is het tijd om in de tuin te gaan zitten en te genieten van de zon. Het is ook een mooi moment om de indeling van de tuin onder de loep te nemen. Daarom hebben we de leukste ideeën om de tuin op te vrolijken erbij gepakt en delen we deze graag met je. Doe inspiratie op en vernieuw de tuin. Dit kan al met kleine tot grotere aanpassingen.

Tips voor je tuinmeubelset

Gebruik de winterperiode om een tuinmeubelset uit te kiezen of juist te vernieuwen. Juist in deze periode gaan alle tuinspullen in de wintersale met leuke kortingen. Ideaal om straks gebruik van te maken wanneer het kwik weer gaan stijgen. Daarnaast is het leuk om de set op te vrolijken met nieuwe accenten. Denk aan nieuwe tuinkussens, een barbecue of een mooie Hawaii parasol. 

Stapelstenen voor in de tuin

Vrolijk het terras op door gebruik te maken van muurstenen of stapelstenen. Voor het perfecte plaatje kun je overwegen om diverse verhogingen aan te brengen binnen in je tuin. Zo baken je ook diverse ruimtes in je tuin af op een ludieke manier en dat hoeft niet eens voor een hoge prijs. Raadpleeg de specialisten van onlinebetonstenen.nl voor het beste advies voor jouw tuin.

Kleurrijke planten en bloemen in de tuin

Duik de tuincentrums weer in voor de leukste, kleurrijke planten en bloemen. Het geeft gelijk een heel mooie sfeer aan je tuin en zal jou en je gasten zeker opvrolijken. Probeer wat te experimenteren door verschillende stijlen uit te proberen. Zo kun je tuinhekken laten plaatsen waar je planten tegenop kunt laten groeien of voorzie die saaie schuttingdeur met nieuwe creatieve plantbakken. 

Zithoek upgraden

De zithoek in je tuin is de plek waar je meestal de meeste tijd spendeert met je familie en vrienden. Kies voor een upgrade voor je zithoek. Dit kan elk jaar weer een stapje verder. Zoals het aanbrengen van een overkapping, het plaatsen van sfeerverlichting of het aanschaffen van een eigen vuurkorf. Zo geniet je van de meest gezellige setting achter in de tuin.